Huskurer

Det finns ett fåtal mer eller mindre kända huskurer för att få vitare tänder. Vissa ger resultat, medan andra kan vara direkt skadliga för dina tänder. Jag ska nu leka ”Mythbuster” och försöka spräcka några myter vad det gäller hemmagjord tandblekning.

Gnida in tänderna med citron
Citronens syra är frätande och direkt skadlig för tänderna. Denna hemmatandblekning kan få katastrofala följder i form av sönderfrätt emalj och karies. Prova alltså inte att gnida in tänderna med citron!

Borsta tänderna med bikarbonat
Att borsta tänderna med bikarbonat och salt några gånger i månaden tar bort hårt sittande beläggningar, vilket kan göra tänderna vitare. Tänk dock på att inte borsta för ofta eftersom bikarbonat har en slipande effekt och kan skada tandens emalj. Denna huskur tar dock endast bort ytliga beläggningar och är ger inte lika bra resultat som professionell tandblekning.

Experimentera med olika läppstift
Detta må vara den mest skonsamma tandblekning man kan tänka sig. Faktum är att det inte ens handlar om att bleka tänderna, utan istället att skapa en synvilla. Genom att experimentera med olika läppstiftsfärger kan man hitta en ton som motväger tändernas färg och de framstår då som vitare.

Sammanfattning
De få huskurer som finns är inte speciellt effektiva och vissa är rent av skadliga. För säker och effektiv tandblekning till lågt pris bör du istället beställa tandblekning på internet, förslagsvis från Ease White.